There's a Thing Called Luck - One Direction

1392297132
Sidste år var Emmas forældre midt i en midtvejskrise, så de købte impulsivt et lille hotel på en ø i Grækenland. Og denne sommer havde de bestemt sig for at tage der ned og prøve at få gang i det. Emma indvilligede i at tage med, da hun altid godt havde kunnet lide grækenland, men hun havde ikke et sekund tænkt over hvor kedeligt det ville blive uden venner og veninder hele ferien. Så da fem uventede gæster dukkede op for at få en pause fra virkeligheden, tog Emmas 16 årige liv en hektisk drejning.
Nu var der kun en retning at gå i.
One Direction.

AA
aa

1. Rejseplaner

Jeg havde aldrig tænkt på mine forældre som specielt spontane mennesker. De havde helt almindelige arbejder hjemme i Danmark og helt normale venner. Så de overraskede mig virkelig, da de meddelte, at de havde købt et hotel på en lille græsk ø sidste år. Jeg kunne næsten ikke tro det, hvordan fanden havde de fået råd til det? Og hvornår havde de fundet ud af, at de egentlig havde mere lyst til at blive græske eneboere end normale, okay, så normale som de kunne blive, danske forretningsfolk? Men jeg havde nu ikke nogle problemer med det, altså kun hvis de besluttede sig for at flytte til Grækenland, det ville være lidt meget for mig, jeg gik i gymnasiet. I Danmark. Og bagefter ville jeg måske gerne på universitetet. I Danmark. Så de burde kunne forstå, hvorfor det var lidt problematisk for mig at bo ude i ingenting. Men heldigvis havde de ikke besluttet noget som helst endnu, hvis det var heldigt. Som de sagde havde de bare ”set et godt tilbud”. Ja hvor havde de så set det? I boligsektionen? Nej, nok ikke, men nu havde de altså købt det her lille hotel, og for at være helt ærlig, så var det godt nok også smukt. Det var lille fortil, men fra siden var det kæmpe stort. Selve huset var falmet rød, karmene rundt om vinduerne var hvide og beskidte, men ikke på den grimme måde, nej, det gav bare huset et mere antikt udseende. Der var en dør fortil, stor i forhold til gavlen, men lille i forhold til det var et hotel. Den var også hvid. Der gik hvad man kunne kalde et halvtage ud over indgangen, som blev holdt af to store søjler, så når man gik ind, kunne jeg forestille mig, var det som at gå ind i et slot. Der var to etager i hotellet, så det var ikke så stort. Men jeg elskede det, lige fra første øjekast. 

Da mine forældre meddelte mig, at de havde besluttet at tage ferie fra deres arbejde hele sommeren, og arbejde på hotellet, blev jeg også ret overrasket. De plejede kun at have 3 uger, maks., og nu havde de lige pludselig planlagt 6 ugers ferie, og inviteret mig med, både for oplevelsen, men også for at arbejde på hotellet. Jeg syntes at det lød helt vildt spændende, og jeg skulle jo have et sommerjob lige meget hvad, så hvorfor ikke på et ø i Grækenland. Jeg vidste godt at det ville blive en lang ferie med mine forældre, men hvis der kom gæster på hotellet, så skulle det nok gå. Mor havde lydt meget optimistisk omkring det, hun havde lynhurtigt oprettet en hjemmeside for det, og var gået i gang med at reklamere lidt forskellige steder. Det var hendes arbejde, så hun var god til den slags. Far havde lagt en plan over økonomien, det var også hans job, så igen gik det godt. Jeg skulle være med til at gøre rent, vise gæsterne til deres værelser og den slags. Far sagde også at hvis jeg nu købte et kort over øen, og gik i gang med at udforske den, så kunne vi senere på sommeren bruge mig som turguide, hvis der var nogen det var interesseret i det. Jeg havde dog stillet spørgsmålstegn ved maden, jeg kunne ikke helt komme på nogen, der var gode til at lave mad af os, og heller ikke hvordan vi skulle få tid til at lave mad til alle gæsterne oven i alt det andet. Men de havde bare nikket på hovederne og sagt, "vi har alt under kontrol". Så jeg blev vel nødt til at tro på dem.

Jeg havde glædet mig helt utrolig meget til at tage af sted de sidste to måneder, og nu var det lige pludselig nu. Vi var på vej ind i flyet, vi havde afleveret et hav af kufferter med alt vi kunne få brug for. Far havde vekslet flere penge end nogensinde før. Og jeg var mere nervøs end jeg plejede, da jeg satte mig ind i flyveren.

Mor tog min hånd og gav den et klem, "det skal nok blive godt skat" sagde hun med et spændt smil på læben, og jeg blev helt lykkelig indeni. Det var længe siden hun havde lydt som om hun glædede sig til noget, måske havde hende og far haft brug for noget nyt at tage sig til, at lave det samme 20 år i streg var alligevel også en del. Hun slap min hånd igen, og kiggede søgende rundt for at finde far, hendes brune hår var sat op med et spænde i nakken, og et par totter hang løst omkring hendes ansigt, hendes dybblå øjne strålede og hendes læber formede at smil, da hun så jeg betragtede hende.

"Hvad så skat?" spurgte hun, jeg rystede bare på hovedet, og vendte mig om mod vinduet. Jeg havde arvet hendes udseende, fuldstændigt, hårfarve, øjenfarve, og bygning. Jeg kunne ikke klage, jeg syntes min mor var den smukkeste kvinde jeg kendte, og jeg håbede bare at jeg ville holde mig lige så godt som hende når jeg var 45 år gammel. Far kom hen til os med sveddråber hængende fra hårgrænsen. Hans lyse strithår stod stadig op, men ude omkring ørene var det helt fugtigt. Hans blå øjne skinnede også af spænding og lykke, da han bukkede sig ned for at kysse mor.

"Vi letter om 5 minutter" sagde han og trak sweateren over hovedet, "der er hedebølge i Danmark, forestil jer Grækenland” han grinede og satte sig ned. Dørene til flyet lukkede, og jeg hørte motoren starte.

"Nu er det nu" sagde mor og tog begge vores hænder. Jeg smilede og nikkede sammentyggende, nu var det nu. 

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...