FemaleDenmarkMember since 26 Nov 11Age 22Last online 1 days ago

People laugh at me because I use big words. But if you have big ideas, you have to use big words to express them, haven't you?
― L.M. Montgomery, Anne of Green Gables


Instagram
@Mariafromthenorth

Youtube:
Literatastic

Fede inspirationsplaylister!

by , Wednesday June 27, 2018
1 Like
0 Comments
Fede inspirationsplaylister!

Måske er du lidt stuck i dine skriverier og ved ikke helt, hvordan du skal komme derfra? Så skulle du måske tjekke disse to playlister ud på Spotify!


Read more

 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Hov, hov: Der er aktivitet! "


  Det er evigheder siden, at jeg har udgivet egentlig literatur herinde. Nu prøver jeg igen. Jeg har siddet i et writing slump i godt i år. Jeg har endelig fået stukket hul på det hele og er begyndt at skrive igen, men da motivationen stadig mangler, har jeg valgt at smide et par kapitler herop. Bare for at se, om der er noget ved stoffet. Hvis jeg ikke kan motivere mig selv, så kan det jo være, at I kan.

  Projektet er en kortroman, der tager udgangspunkt i flere personer fra min roman "Vi er lige nu", som nogen af jer måske har kendskab til. Handlingen forløber sig over en uge på festivallen Smukfest, hvor to frivillige gentagende gange støder ind i hinanden. Den ene med et motiv at komme sig over sin eks, der også er på festivallen. Den anden med opbakning fra sine venner, der mener, at man ikke skal være evighedssingle.

  Kapitlerne er ultra, ultra korte, så det skulle ikke tage lang tid at tjekke det ud. I må meget gerne skrive, hvad I synes. Om det er virkelighedsnært, om det er out of date (har ikke været en del af den danske ungdom siden 2016, av av), eller noget tredje. :)

  Håber I nyder den danske sommer!

  Hejdå. x
  Sofie R. E.Editor
  2 weeks ago
  Uh, det lyder så spændende! Jeg vil læse så snart, jeg har tid og vende tilbage med noget! :D
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Hallo...? "

  2 Likes

  Nu er det sådan, at jeg egentlig har det med at være passiv aktiv på Movellas. Af gammel vane kigger jeg ofte ind, scroller lige igennem feedet og tjekker op på de notifikationer, jeg nu får. Selvom jeg ville ønske, at jeg kunne være mere inddraget i Movellas aktivitet, så må jeg bare erkende, at jeg er så inspirationsforladt, som man overhovedet kan være. Jeg har egentlig en roman liggende, der er klar til at blive sendt til forlag, jeg har 2 dokumenter med forskellige projekter, jeg har masser af idéer til, men så snart jeg åbner dem op, mister jeg motivationen.

  Jeg har aldrig oplevet at være længere væk fra skriverierne end højest et par måneder. Nu er jeg oppe på 8 måneder! Hvad har folk af gode idéer til at tvinge sig selv i gang? Det er for fanden sommer, og med et job, der trækker en væk fra internetforbindelse og civilization, så har jeg ingen undskyldning.
  Lukas. I. C.
  1 months ago
  Vil også sige Pinterest, Tumblr, videoer om skrivning og filmanalyser på YouTube; kan rigtig godt lide Writing with Jenna Moreci, Ellen Brock, Lessons from the Screenplay (specielt de ældre videoer), ShaelinWrites, og så har polandbananasBOOKS en video-serie kaldet "BOOK WRITING" (tror hun har sådan 36 episoder), hvor man følger hendes skriveprocess og udgivelsesproces, og det er suuuper motiverende både for at sætte gang i dokumentet og skrive, men også for at få sine materialer udgivet og alt det der :D
  Selvfølgelig, man skal bare passe på man ikke falder for meget i inspirationen, og ikke får skrevet. Har haft et kæmpe problem med det, som jeg stadig prøver at komme over, men når jeg selv mangler inspiration, er det i hvert fald de steder, der har hjulpet helt vildt meget. <3 Held og lykke med det Maria, og godt at se dig herinde igen :D
  NielsGjern
  1 months ago
  Det lyder som om, du allerede har masser af ideer og inspiration, men ikke kan komme hen foran computeren og skrive. Jeg ved ikke, om du kan bruge det her til noget, men når jeg har det sådan, så plejer jeg at sætte mig for, at jeg skal skrive bare fem sætninger eller bare en hver dag. Og det skal skrives i hånden, for så føler man sig ikke så forpligtet til at bruge det i historien. Kort og godt: Man skal anstrenge sig for at skrive så lidt som overhovedet muligt, uden at ende med at skrive ingenting. Og lige pludselig er man i gang. Sådan plejer det i hvert fald at være for mig :)
  Fia V.
  1 months ago
  Som nævnt er videoer og andet om skrivning enormt motiverende. Så ellers bare tving dig selv til på et bestemt tidspunkt på dagen bare at skrive et eller andet. Eller sæt dig selv en deadline måske?
  Jeg aner virkelig ikke, hvad der virker for mig. Nogle gange sidder jeg bare pludselig og skriver en masse, såe ja...
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Unge Skrive-Entusiaster"

  Jeg glemte fuldkommen at lave en mumble, hvor jeg rent faktisk fik announced, at Facebookgruppen blev skabt. Hvis du ikke aner, hvad jeg snakker om, så tjek min forrige mumble ud, der er lettest at finde via min Movellas-profil.

  For at sige det kort. Gruppen er til jer, der vil blive bedre til at skrive fra unge til unge. Facebook er allerede fyldt med Facebookgrupper, men i stedet for at skulle søge længe efter den rette målgruppe at kunne få hjælp fra, har vi nu forsøgt at samle os under navnet 'Unge Skrive-entusiaster'. Hvis du måske irriterer dig over, at dine karakterer ikke fungerer, at du gentager ord alt, alt, alt for meget eller noget helt andet, så er det stedet.
  Det handler udelukkende om skrivning, så det er et oplagt værktøj i forlængelse med Movellas. Dóg betyder det, at der ikke skal snakkes om, hvordan man f.eks. reklamerer herinde, hvordan man laver covers osv.

  Hvis det lyder som noget for dig, så meld dig ind og find introduktionstråden, hvor der er lidt spørgsmål at skulle besvare, så vi hurtigt ved lidt om hinanden. Og vær ikke genert - jo mere i spørger, jo mere lærer vi alle af hinandens holdninger og måder at arbejde på!

  facebook.com/groups/456222674877088/?ref..
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Sådan en strøtanke?"

  Jeg kom i går på en idé på arbejde, og i stedet for at lade den falde til jorden, tænkte jeg, at det måske var værd at dele den herinde. Hvis I er nogle af de ældre movellister, vil I se, at denne idé ikke ligefrem er unik.

  Det er nemlig en skrivegruppe, der foregår på Facebook? Hvorfor?
  Selvom at Movellas rent faktisk har gruppefunktionen, så fungerer den ikke optimalt i forhold til notifikationer osv. Jeg bruger selv Facebook som et værktøj til at række ud til andre, der også deler en kærlighed for skrivning. Men det jeg mangler er et sted, hvor der findes flere unge. Lige nu bruger jeg både ForfatterForum og Skriverejsen, som er fantastisk, fordi man typisk kan hjælpe hinanden, når man ikke selv lige kan finde ud af noget. En stor del af de deltagende er dog voksne og skriver i helt andre genre end mig. Der synes jeg jo, at Movellas' målgruppe og personligheder er fede!

  Min idé er derfor at lave en form for 'indercirkel', hvor alle, der har lyst, er velkomne. Facebook-siden er dog ikke ment som at skulle omhandle Movellas, men mere skrivning generelt. Det er altså ikke om hvordan man får flere læsere, hvordan man laver bedre covers osv. I stedet vil det handle 110% om skrivning.

  Det smarte ved Facebook er, at du i forvejen er online. Hvis der bliver lagt en ny kommentar op i gruppen, så får du en notifikation, hvor man omvendt i Movellas forum selv skal falde over tråden i forum-funktionen. Det gør, at du har meget større sandsynlighed for at få hjælp. Jeg har også en forventning til, at der er en gensidig interesse i både at hjælpe og få hjælp.

  Jeg har tænkt, at man måske kan lave en ugedag, hvor man kan indsende et uddrag fra en historie, hvor man tænker 'ah shit, det her er noget sludder, hvordan kan jeg gøre det bedre'. Måske på max 600 ord, så det ikke tager overhånd. Sådan kan man også få andres øjne på ting, uden at du behøver at skulle have skaffet betalæser osv, hvis du slet ikke er så længe i processen.

  Derved er gruppen jo brugbar, uanset om du har intentioner om at publicere historier på Movellas eller om det er fordi, du skriver på ting i det private, du har henblik på at udgive?

  Jeg undskylder for, at dette nok er noget sludder. Jeg håber, at det giver god nok mening. :p
  P_i_n_k
  1 years ago
  Jeg er så meget på. Fantastisk ide
  #Always...
  1 years ago
  Jeg er på!!!
  annikarys
  1 years ago
  Jeg ansøger også lige gruppen - jeg vil super gerne holde mit skriveri mere ved lige :))
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Huhu, bare sådan lige en dagbog. "


  Jeg har prøvet noget nyt! I forbindelsen med den nye konkurrence herinde, der omhandler rejse, har jeg valgt at dele mine notater, da jeg var ude at sejle. Jeg ved ikke, hvor meget det giver mening for en læser, da det virkelig ikke er noget af det bedre, jeg har skrevet. Mén! Sådan er notater jo ofte, så måske at de kunne inspirere alligevel.

  Dagbogen er skrevet over mine to måneder på en båd, og som I måske kan tænke jer frem til, så oplever man altså meget af de samme over flere uger. Så derfor er der store spring i fortællingerne. Jeg har heller ingen afsluttende fortælling fra min hjemtur, hvilket jeg ikke rigtig ved hvorfor. Måske var jeg bare for optaget af nuet til at huske at dokumentere det.

  Dagbogen var også skrevet som en hjælp til en roman, jeg arbejder på lige nu. Det var altså ikke meningen, at den skulle deles med jer. Så I vil se, at den fokuserer meget på stemningsbilleder!

  Jeg synes, at i skal tjekke den ud. Den tager maks 5 minutter at læse!
  #Always...
  1 years ago
  1 Like
  Det vil jeg gøre! <3
Loading ...